We maken graag al kennis tijdens de zwangerschap!

Tijdens de zwangerschap maken we graag kennis aan de hand van een intakegesprek. 

We luisteren naar jullie verhaal, we maken jullie dossier alvast op, leggen uit hoe we werken en doen een zwangerschapscontrole. 

Je rekt er ongeveer een uur voor uit.

Stuur ons gerust een mailtje als een intake wenst! 

 

Op die manier ken jij ons al en weten wij ongeveer wanneer jouw baby'tje(s) verwacht worden zodat we een plekje kunnen reserveren voor jullie in onze agenda.

 

Wat breng je mee? 

  • Klevertje van je mutualiteit 
  • Zwangerschapsboekje (van Kind & Gezin, als je dat hebt)
  • Bloedgroepkaartje 

De intake vindt plaats in onze praktijk, tenzij er platte rust voorgeschreven werd door je gynaecoloog. Dan komen we met plezier aan huis. 

Good practice label

 

Onze praktijk beantwoord aan de kwaliteitsvoorwaarden van het good practice label, uitgereikt door de Vlaamse Beroepsorganisatie Voor Vroedvrouwen.

Wij deconventioneren vanaf 1 januari 2024

We doen onze job met hart en ziel en houden ervan om kersverse gezinnen bij te staan tijdens één van de meest kwetsbare periodes van hun leven! We dragen mee de verantwoordelijkheid voor een optimale gezondheid voor zowel moeder als baby, zijn 24/7 beschikbaar en vinden het belangrijk om kwalitatieve zorgverlening te bieden. 

De vroedvrouwen hebben al meermaals om hulp geroepen bij de overheid, maar we werden niet gehoord. De lage verloning is voor ons onhoudbaar geworden. Daarom hebben we ervoor gekozen om vanaf 1 januari 2024 te deconventioneren. Het is voor ons de enige manier om onze job te kunnen blijven uitvoeren en onze visie na te streven. 

Wat betekent dit nu voor jullie? 

Een deel van het zorgtarief wordt nog steeds d.m.v. het derdebetalerssysteem via de mutualiteit aan ons vergoed (75%), de overige 25% wordt remgeld. Dit remgeld zal rechtstreeks door ons aan jullie gefactureerd worden. De factuur zal vergoed kunnen worden door jullie hospitalisatieverzekering.

 

In de periode dat jullie hospitalisatieverzekering niet tussenkomt, zullen jullie enkel het remgeld hoeven te betalen. Jullie kunnen bij jullie eigen hospitalisatieverzekering informeren welke periode gedekt wordt. In de meeste gevallen gaat dit over 1 maand voor de bevalling tot 3 à 6 maand na de bevalling. 

 

Heb je recht op verhoogde tegemoetkoming? Dan zal jij geen remgeld betalen en wordt het volledige bedrag aan jouw mutualiteit aangerekend. 

Aarzel niet om meer uitleg te vragen indien je iets niet begrijpt! We vinden het belangrijk transparant te zijn. 

Heb je het financieel moeilijk en houdt dit bovenstaande je tegen om zorg bij ons aan te vragen? Dat is echt niet de bedoeling. 
Laat het ons weten, we zoeken samen naar een oplossing.

 

Liefs,
Team De Regenboog