We stellen ons even voor...


 

Charlotte Cocquyt studeerde af als vroedvrouw in 2015. Na haar studies begon ze als zelfstandig vroedvrouw in regio Torhout, bij vroedvrouwenpraktijk Eb en Vloed. Met een rugzak vol ervaring startte ze destijds vroedvrouwenpraktijk La Comadrona samen met Kaat Serverius. 

 

Ondertussen voltooide ze de opleiding 'perinatale sensibilisatie' om prenatale cursussen te optimaliseren en zich te profileren in het geven van cursussen en individuele sessies. 

In 2019 studeerde ze ook af als lactatiedeskundige aan de Arteveldehogeschool in Gent.

 

Ze is trotse mama van Gust en Babette!

 

Jolien Bleyaert studeerde af in 2015 als vroedvrouw. Al van kinds af aan was Jolien geïnteresseerd in dit onderwerp, de keuze om verder te gaan als vroedvrouw was dus snel gemaakt. Na haar bachelor besloot Jolien zich nog verder te verdiepen in haar passie waarna ze een master behaalde in verpleeg- en vroedkunde. Tijdens haar master was Jolien al aan de slag gegaan als verpleegkundige bij het Wit-Gele Kruis. Een heel gevarieerde job waar ze al veel ervaring opdeed over 'het zorgen voor mensen'. 
Na drie jaar bij het wit-gele kruis kreeg Jolien de kans om te starten als vroedvrouw bij 'De Regenboog'. Als vroedvrouw voelt ze zich vereerd om deel uit te maken van het proces van zwangerschap, bevalling, geboorte en alle andere aspecten die hierbij komen kijken. Ze staat dan ook te popelen om jullie te begeleiden. 

Ze behaalde in 2023 haar diploma als Lactatiekundige

 

Elke Hernou studeerde af als vroedvrouw in 2004. Daarna volgde ze haar masteropleiding in de verpleeg- en vroedkunde aan de UGent. In juli 2006 startte ze haar vroedvrouwenavontuur in het AZ Sint-Lucas te Brugge op de dienst materniteit en op het verloskwartier. Enkele jaren later, en ondertussen 4 kinderen rijker, combineerde ze haar job als vroedvrouw in het ziekenhuis met een job in het onderwijs. Sinds 2017 is ze docente vroedkunde aan de Hogeschool Vives Brugge. In september 2019 sprong ze met beide benen in het onderwijs. Een vroedvrouw in hart en nieren want het bleef kriebelen om vroedvrouw te zijn. 

 

 

Sophie Moris studeerde af als vroedvrouw in 2015. Na haar studies startte ze als verpleegkundige op de spoedgevallendienst in het AZ Zeno en schoolde zich bij met haar opleiding verpleegkunde en haar Banaba Spoed en Intensieve zorgen. Ze combineerde 2 jaar haar job op spoed met thuisverpleging. Toch bleef ze altijd een hart hebben voor alles wat met zwangerschap en bevalling te maken had. Ze nam de kans om deel te worden van ons team met beide handen vast en staat vol enthousiasme klaar om jullie te begeleiden! 


 Annelies Jacxsens wordt onze nieuwe collega vanaf oktober 2023.

Ze studeerde af als vroedvrouw in 2015. Na haar studies werkte Annelies enkele jaren als verpleegkundige. Een heel leerrijke periode maar het bleef kriebelen om een job als vroedvrouw te vinden. In 2018 kon ze dan ook in het AZ Sint-Jan te Brugge als vroedvrouw aan de slag. Daar deed ze reeds ervaring op op de MIC afdeling (Maternele Intensive Care) en de materniteit. Ondertussen kan je haar terugvinden op het verloskwartier. 

Sinds 2021 werkt Annelies ook als vroedvrouw aan huis. Vanaf oktober zet ze dit avontuur verder  binnen onze praktijk. 
Naast vroedvrouw is Annelies ook trotse mama van haar dochtertje Leonor! 
Ze kijkt er naar uit om jullie vol enthousiasme en passie te begeleiden! 


 

 

 

 

Eind juni 2021 verhuisde Silke naar het zuiden van het land en neemt afscheid van onze praktijk. We gaan je missen, Silke! Veel succes met je nieuw avontuur!