We stellen ons even voor...


Jolien Bleyaert studeerde af in 2015 als vroedvrouw. Al van kinds af aan was Jolien geïnteresseerd in dit onderwerp, de keuze om verder te gaan als vroedvrouw was dus snel gemaakt. Na haar bachelor besloot Jolien zich nog verder te verdiepen in haar passie waarna ze een master behaalde in verpleeg- en vroedkunde. Tijdens haar master was Jolien al aan de slag gegaan als verpleegkundige bij het Wit-Gele Kruis. Een heel gevarieerde job waar ze al veel ervaring opdeed over 'het zorgen voor mensen'. 
Na drie jaar bij het wit-gele kruis kreeg Jolien de kans om te starten als vroedvrouw bij 'De Regenboog'. Als vroedvrouw voelt ze zich vereerd om deel uit te maken van het proces van zwangerschap, bevalling, geboorte en alle andere aspecten die hierbij komen kijken. Ze staat dan ook te popelen om jullie te begeleiden. 

Elke Hernou studeerde af als vroedvrouw in 2004. Daarna volgde ze haar masteropleiding in de verpleeg- en vroedkunde aan de UGent. In juli 2006 startte ze haar vroedvrouwenavontuur in het AZ Sint-Lucas te Brugge op de dienst materniteit en op het verloskwartier. Enkele jaren later, en ondertussen 4 kinderen rijker, combineerde ze haar job als vroedvrouw in het ziekenhuis met een job in het onderwijs. Sinds 2017 is ze docente vroedkunde aan de Hogeschool Vives Brugge. In september 2019 sprong ze met beide benen in het onderwijs. Een vroedvrouw in hart en nieren want het bleef kriebelen om vroedvrouw te zijn. 

 

 

Sophie Moris studeerde af als vroedvrouw in 2015. Na haar studies startte ze als verpleegkundige op de spoedgevallendienst in het AZ Zeno en schoolde zich bij met haar opleiding verpleegkunde en haar Banaba Spoed en Intensieve zorgen. Ze combineerde 2 jaar haar job op spoed met thuisverpleging. Toch bleef ze altijd een hart hebben voor alles wat met zwangerschap en bevalling te maken had. Ze nam de kans om deel te worden van ons team met beide handen vast en staat vol enthousiasme klaar om jullie te begeleiden! 


Charlotte verwacht haar 2de kindje en is in moederschapsrust vanaf 23 januari tot eind mei 2023. Vanaf juni 2023 verwelkomen we haar graag terug! 

 

Charlotte Cocquyt studeerde af als vroedvrouw in 2015. Na haar studies begon ze als zelfstandig vroedvrouw in regio Torhout, bij vroedvrouwenpraktijk Eb en Vloed. Met een rugzak vol ervaring startte ze destijds vroedvrouwenpraktijk La Comadrona samen met Kaat Serverius. 

 

Ondertussen voltooide ze de opleiding 'perinatale sensibilisatie' om prenatale cursussen te optimaliseren en zich te profileren in het geven van cursussen en individuele sessies. 

In 2019 studeerde ze ook af als lactatiedeskundige aan de Arteveldehogeschool in Gent en werd ze ervaringsdeskundige door de geboorte van haar zoontje Gust! 

 

 

 

 

Julie Defruyt studeerde af als vroedvrouw in 2014. Ze is mama van 3 en verwelkomt haar vierde kindje deze zomer. In 2019 studeerde ze samen met Charlotte af als lactatiedeskundige. Normaal gezien werkt Julie in de regio's rond haar praktijk in Ruddervoorde, maar nu zal ze in onze praktijk ondersteuning bieden tijdens de moederschapsrust van Charlotte. 

 

Ook Annelies Jacxens komt ons versterken tijdens de moederschapsrust van Charlotte! 

Ze studeerde af als vroedvrouw in 2015 en werkt naast haar zelfstandige praktijk ook in het AZ Sint-Jan in Brugge als vroedvrouw. 
Ze heeft een dochtertje, Leonor! 


 

 

 

 

Eind juni 2021 verhuisde Silke naar het zuiden van het land en neemt afscheid van onze praktijk. We gaan je missen, Silke! Veel succes met je nieuw avontuur!